Enige jaren geleden heeft de Stad Lommel een vlinderproject opgericht, met als doel van Lommel de vlinder-vriendelijkste stad van Vlaanderen te maken.
Zowel inwoners als bedrijven werden hierbij betrokken, ook Verdas Metaalbewerking, heeft hieraan deelgenomen.
Om het project wat meer onder de aandacht te brengen heeft Stad Lommel ons toen gevraagd om in samenwerking met projectleidster Valerie een vlinder van staal te ontwerpen en te vervaardigen.
Het resultaat hiervan was een CorTenstalen vlinder van 2 meter spanwijdte, welke lange tijd in het centrum heeft gestaan.

In 2020 hebben wij besloten de vlinder in productie te nemen. De Verdas Vlinder wordt gemaakt van CorTenstaal en van RVS (Inox) 3 mm dik en zijn leverbaar in de breedte maten: 20, 30, 55, 100, 150 en 200 cm.

Ze worden voorzien van een grondpin, pootjes, muurbevestiging, staander met voetplaat, of zuiltje. Naam, data en symbolen kunnen in de vleugel(s) of het zuiltje worden geplaatst.

De vlinders worden voor diverse toepassingen gemaakt namelijk : Exclusieve (tuin)decoratie, grafdecoratie, monumentjes, vlinders ter nagedachtenis en vlinders met (mini)urn of askokertje.

De uitvoeringen kunnen geheel naar wens voor u gemaakt worden mocht u een andere uitvoering willen dan de standaard. Heeft u interesse, neem dan contact met ons op via het contactformulier of via e-mail: vlinder@verdas.be zodat we samen met u de mogelijkheden kunnen bekijken.